2015 m. sausio 25 d., sekmadienis

Naminiai guminukai

Net nesitikėjau, kad taip greita ir lengva! Maksimaliai užtruksite ~15 min. O skonis - tai ką Jūs labiausiai mėgstate arba Jūsų vaikai dievina.
 

Mums reikės tik:
  • 300 ml sulčių (aš naudojau namines obuolių, dar labai rekomenduojama granatų, kai pabandysiu pranešiu :), o gal Jūs mane aplenksite?);
  • 120 ml cukraus (aš naudojau rudąjį cukrų, man buvo saldu, bet mano mažiesiems gurmanams tai per mažai saldumo);
  • 40 g želatinos (aš maišiau 20 g želatinos, 20 g agar-agaro, bijau, kad nestengs, bet kitą kartą darysiu tik su agar-agaru);
  • keli lašai citrinų sulčių.

Gaminimo eiga:
  • Paimame du puodus - apatiniame įpilame vandens. Į kitą supilame sultis ir cukrų. Gerai išmaišome.
  • Po truputį pilame želatiną ir nuolat maišome, kol pasidaro klampus skystis.
  • Supilame citrinos sultis.
  • Išpilstome į mažas formeles. Man sustengo greitai, be šaldytuvo.
  • Jeigu ruošiates dovanoms guminukus, tai galite apvolioti pabarstukuose ar smulkiame cukruje. Aš nevoliuojau, tai gavosi matiniai.
  • Jeigu norite įvairių spalvų, galite naudoti maistinius dažus arba žaisti sultimis.
Patikėkite vaikams patiks ir nereiks bėgti į parduotuvę, kai laukiame mažųjų svečių. Guminukų gaunasi tikrai nemažai, priklausomai kokios formelės dydžio.
 
Skanių kulinarinių kelionių!
Su šypsena!
Jurgita
 
 

 
 
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą