2015 m. sausio 27 d., antradienis

Kavos mėgėjai atranda išraiškingus lietuviškus sirupus



Jūsų puodelyje dažniausiai garuoja:
 
Espresso - mėgstate labai stiprią kava, tad pasitikėjimo savimi iš jūsų niekas neišmuš.
Trigubas espresso - amžinai pagaunate save užsisvajojusį apie praeitus dešimtmečius ir niekaip negalite pabusti.
Latte - mėgstate mielus įpročius ir paties susikurtus ritualus.
Macchiato - mėgėjams labiausiai nepatinka pieno putos ūsai.
Americano -  dievinate iškylas parkuose, kur galite paskaityti bohemietišką literatūrą.
Coffe to go - siekdami užsibrėžto tikslo kava galite mėgautis netikėčiausiose vietose.
Double espresso - teigiate, kad viskas yra pelnoma atkakliu darbu
Mocha - kavoje ieškote įkvėpimo
Cappuchino - draugai jums turi priminti, kad nusivalytumėte lūpas, ant kurių puikuojasi pieno puta.
Iced coffee - jums tiesiog patinką kavą gerti per šiaudelį.
Frappuccino - Jūs bandote pamėgti kavą, tačiau iš tiesų mėgstate ledus :)
Black coffee - puodelis kavos rytais iš pikčiurnos jus paverčia geraširdžiu ir draugišku.

Kavų receptai, kuriuos paruošti užtruksite vos 4min.


Svaraininė Frappuccino

  • Ledo kubeliai, 8 vnt.;
  • Kava, ekspreso, 40 ml;
  • Plakta grietinėlė, arba ledai 20 g.;
  • Cukrus, 3 a.š.;
  • Svarainių sirupas 2 v. š.; Įsigyti 
 Paruošimas:

  1.         Ledukus sudėkite į stiklinę. Ledukų stiklinėje turi būti apie trys ketvirtadaliai.
  2.        Supilkite pieną.
  3.        Supilkite kavą.
  4.        Suberkite cukrų.
  5.        Įpilkite sirupą.
  6.        Viską supilkite į trintuvą ir plakite apie 20-30 sekundžių.
  7.        Kavą supilkite į stiklinę ir ant viršaus užpurkškite plaktos grietinėlės arba didelį šaukštą giretininių ledų. Viršų galite papuošti ištirpintu šokoladu arba kakavos milteliais.
Naminė "Latte"

Kava. Puodelyje, iš kurio gersite paruoštą gėrimą, kava turi užimti ne daugiau kaip 1/3 jo tūrio. 
Pienas. Pieno čia reikia riebaus. Ne mažiau, nei 3,5proc. Su tokiu pavyksta puikiai. O va su 2,5proc. visiškas šnipštas.
Prietaisai. Vienintelis dalykas, ko jums reikės, yra taip vadinamas prancūziškas kavos presas. Būtina, kad jis turėtų metalinį smulkų sietelį. Netinka tokie kavos presai, kuriuose sietelis yra iš smulkaus audeklo ar dar koks. Būtinai metalinis. 
Temperatūra. Pieno temperatūra turi būti apie 70 laipsnių. Galima pamatuoti taip, jei indelio, kuriame yra pienas, negalima nulaikyti rankoje, jis tinkamos temperatūros.

Gaminame:

Pieną pilame į puodelį ar stiklinę, kuriame šildysime pieną, ir dedame į mikrobangų krosnelę. Jei pienas tik ištrauktas iš šaldytuvo, man paprastai prireikia 1min 40sek. kad pasiektų reikiamą temperatūrą. Jei naudosite kambario temperatūros pieną, šildykite jį trumpiau. Labai svarbu, kad pienas neužvirtų. 
Pašildytą pieną pilame į kavos presą, uždedame dangtelį ir traukiame stūmoklį aukštyn ir žemyn tol, kol pieno tūris padidės maždaug du kartus. Pienas tuomet pasidalija į dvi dalis - skystąją ir pieno putą.
Į puodelį pilame kavą, šaltalankių sirupą ir įdedame "Rūtos" juodojo šokolado su aitriosiomis paprikomis . Kava  turi užimti ne daugiau 1/3 puodelio tūrio. Tuomet pilame suplaktą pieną. Štai ir viskas! 

 
Skanių kulinarinių kelionių!
Su šypsena!
Justina 
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą